друкувати


МХП зробив офіційну заяву щодо розслідування Антимонопольного комітету його діяльності

28 червня 2019, 11:00

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) зробив офіційну заяву щодо оприлюдненої інформації АМКУ. Про це повідомляє прес-служба МХП. 

Нагадаємо, що Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) в іноземній і в національній валюті на рівні «B» зі стабільним прогнозом.

В заяві ідеться, що 27.06.2019 року Антимонопольний комітет України оприлюднив на офіційному сайті інформацію про початок розслідування дій Групи МХП, зокрема 5 птахофабрик та ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» на ринку м’яса курячого.

На думку АМКУ,  «Миронівський хлібопродукт» практикує обмежувальну торгову політику щодо дистриб’юторів, субдистриб’юторів та партнерів. 

Висловлюємо офіційну позицію МХП щодо даної ситуації: 

1. Агроіндустріальний холдинг МХП у своїй діяльності чітко дотримується діючого законодавства України, в тому числі і Закону України «Про захист економічної конкуренції».

2. Протягом трьох останніх років МХП активно підтримує комунікації з АМКУ, оперативно надаючи всю необхідну інформацію у відповідності з офіційними запитами або вимогами комітету.

3. На поточний момент МХП не отримав від АМКУ жодного офіційного повідомлення стосовно порушення справи за ознаками зловживання монопольним становищем та будь-яких інших офіційних документів чи запитів щодо цього питання.

4. Після того як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія максимально сприятиме посадовим особам АМКУ та надаватиме необхідні дані.

5. Звертаємо увагу на те, що МХП діє в межах законодавства України та Торгової політики МХП при дистрибуції курятини, та ніколи своїми діями не обмежувало права інших учасників ринку вільно обирати собі партнерів, а також не нав’язувало іншим учасникам ринку власних правил поведінки.

6. Усі пункти дослідження, які приводить АМКУ у своєму повідомленні, МХП вважає безпідставними та необґрунтованими.