друкувати


За останні три місяці в Україні у 6 разів збільшилася кількість введених потужностей ВДЕ

28 червня 2019, 10:28

У другому кварталі 2019 року Україна збільшила введення в експлуатацію потужностей відновлюваної енергетики майже в 6 разів більше, як минулого року за аналогічний період. Про це ідеться у у звіті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Нагадаємо як Україні в рази збільшити виробництво електроенергії з біомаси та біогазу.

Повідомляється, що у другому кварталі поточного року в Україні введено в експлуатацію 656 МВт потужностей, що генерують енергію з відновлюваних джерел.

«У 2 кварталі було введено в експлуатацію 656 МВт генеруючих потужностей, що майже в 6 разів перевищує потужність, введену в експлуатацію за аналогічний період 2018 року. Об'єкти ВЕС і СЕС становлять 97,4% введених потужностей», – повідомляється у звіті.

Щодо розвитку сектору відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) також повідомляється, що в другому кварталі НКРЕКП встановила «зелений» тариф для 106 об'єктів електроенергетики, серед яких СЕС –  95 об'єктів, ВЕС –  3 об'єктів, біогаз/біомаса –  6 об'єктів, малі ГЕС –  2 об'єктів.

Середня одинична потужність введених в експлуатацію за звітний період об'єктів електроенергетики – 6,4 МВт. Лідером по введенню в експлуатацію стала Запорізька область – 152 МВт.

Станом на кінець червня частка поновлюваних джерел енергії у виробництві електроенергії склала 3,3%, тоді як вартість такої генерації склала 13,6% від загальних витрат.