друкувати


Уряд може збільшити квоти на експорт виробникам томатів

27 червня 2019, 18:00

Влада прислухалася до позиції ГС «Аграрний союз України» (АСУ) та готова почати роботу щодо збільшення квот на експорт оброблених томатів. Про це заявила керівник агалітичного центру ГС АСУ Лариса Старікова, повідомляє прес-служба організації.

Нагадаємо, що Громадська спілка «Аграрний союз України» звернулася з листом до Представника Європейського Союзу в Україні Х’юга Мінгареллі, віце-прем’єр міністра Степана Кубіва та в.о. міністра аграрної політики і продовольства Ольги Трофімцевої з вимогою забезпечити збільшення квоти на імпорт томатної пасти до ЄС з нинішніх 13 тис. т до 50 тис. т.

За її словами, у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі пройшла організована спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства нарада, присвячена перегляду квот на експорт продукції сільгоспвиробників до Євросоюзу. Одним з ключових питань наради стало збільшення квот на експорт оброблених помідорів, ініційоване Громадською спілкою «Аграрний союз України».

Вона повідомила, що останнім часом більшість державних органів почали активно прислухатися до позиції  громадськості.

Коли кожне окреме  підприємство просить щось від міністерства, останнє не може реагувати на це, адже це лобізм, який може бути розцінений як корупційні дії. Тому міністерства не працюють з представниками бізнесу – міністерства працюють з асоціаціями. Тільки робота через галузеві асоціації може дати результат у переговорах з державними органами, – наголосила головний аналітик «Аграрного союзу України».

Вона нагадала: член ГС «АСУ» компанія «Agrofusion» звертався до нас, щоб підтримати збільшення квоти безмитної торгівлі на необроблені томати.

Ми забезпечили представництво наших членів на цьому заході. Вкотре ми заявили нашу позицію на такому відповідальному зібранні, – підкреслила Лариса Старікова.