друкувати


Заборона ввезення вживаних вагонів із Росії стимулюватиме українське машинобудування, – експерт

27 червня 2019, 15:26

Позитивним наслідком заборони від заборони ввезення вагонів, які були у вжитку, на територію України з Росії буде стимулювання українського вагонобудування. Про це заявив експерт в агрологістиці, екс-заступник директора з логістики компанії «Дельта Вілмар» Валерій Ткачов у коментарі Latifundist.com.

Нагадаємо, що з 1 липня 2019 року набуде чинності постанова Кабміну про заборону ввезення в Україну переліку товарів, які походять з Російської Федерації.

«З позитивних наслідків цієї заборони – це реальна міра по стимулюванню українського вагонобудування. Головне, щоб це не призвело до чергового зростання вартості виробництва зерновозів в Україні», – розповів він.

Як зазначив Валерій Ткачов, найактуальнішим питанням на залізниці останні 2 роки була наявність вагонів-зерновозів. Зростаючий аграрний ринок вимагав збільшення парку вагонів-зерновозів («Укрзалізниця» останні 28 років не будувала зерновози для аграріїв).

Буквально два роки тому парк зерновозів становив близько 15 тис. вагонів (10,5 тис. зерновозів – УЗ; 4,5 тис. – приватний парк зерновозів). Учасники зернового ринку почали самостійно вирішувати проблему з наявністю спеціалізованого вагонного парку. З Росії було завезено не менше 4 тис. б/у зерновозів, близько 2,5 тис. зерновозів було побудовано. Зараз аграрії України мають парк близько 22 тис. зерновозів. Даний парк покриває поточні потреби зернового ринку України", – додав він.