друкувати


ЦВК зареєструвала кандидатами в народні депутати ще двох осіб з агросектору на Сумщині

26 червня 2019, 15:00

Центральна виборча комісія оприлюднила список із 8 кандидатів у народні депутати по виборчому мажоритарному округу №158 із центром у Білопіллі, що на Сумщині. Серед них двоє з агросектору: Іван Дейнека і Василь Лобода. Про це повідомляє сайт «Спецкор».   

Нагадаємо, що директор Інституту луб’яних культур НААН України (інститут коноплярства) Ігор Маринченко бере участь у виборчій кампанії з позачергових виборів до Верховної Ради України у 159-му виборчому окрузі на Сумщині. 

Так, Іван Дейнека балотується на вибори від Аграрної партії. Йому 53 роки, родом із Краснопілля. Має фермерське господарство.

Своє рішення йти в парламент агрументує у передвиборчій програмі так: 

«Представників сільської спільноти в парламенті немає останні 15 років. Там є аграрні барони. Але вони представляють лише інтереси агрохолдингів. Вони не опікуються проблемами 17 мільйонів селян. Для них наша земля – це всього-на-всього територія заробляння грошей. Аграрна партія повертає голос сільських громад у центральну владу. Ми – голос 17 мільйонів українців».

Василь Лобода активно включився у виборчий процес ще у минулому році. Працював, зокрема, у Білопільському районі та селах Сумського району. Народився на Чернігівщині, Василю Лободі 50 років. Працюює заступником генерального директора групи компаній UkrLandFarming. Сам – безпартійний, але на вибори іде від ВО «Батьківщина».