друкувати


Спека загрожує урожаю борщового набору

24 червня 2019, 11:09

Через спеку в Україні урожай картоплі, моркви, столового буряка і капусти – під загрозою. Про це повідомляють аналітики EastFruit. 

Нагадаємо, що в Україні – стихійна саморегуляція цін на ринку овочів

Причина полягає в двотижневій відсутності опадів і рекордно високій температурі повітря, яка встановилася в центральних і північних областях країни.

Температурні показники повітря б'ють історичні рекорди, зокрема в нічний час, що призводить до проблем із розвитком рослин і стресу.

За прогнозами синоптиків, протягом найближчого тижня опадів в цих регіонах не очікується, що може погіршити стан рослин і навіть призвести до часткової втрати врожаю. На жаль, основна частина картоплі, моркви, капусти й буряку в цих регіонах вирощується на богарі, тобто без поливу. А отже, зробити в цій ситуації практично нічого неможливо.

Певну надію городникам і виробникам картоплі дає лише очікуване через тиждень зниження середньодобових температур повітря. Вони сподіваються, що до цього часу зміниться прогноз погоди і підуть дощі, бо якщо така погода збережеться більше трьох тижнів, то втрати врожаю неминучі.