друкувати


Україна має шанс експортувати в Індію не менш ніж 10 тис. т свіжих яблук

23 червня 2019, 08:30

Якщо українські виробники консолідують зусилля й вирішать питання доступу до ринку та якості продукції, то можуть в наступному сезоні поставити в Індію не менш ніж 10 тис. т свіжих яблук. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, український переробник фруктів будує в Польщі третій завод вартістю €45 млн.

Індія імпортує щорічно близько 300 тис. т свіжих яблук на суму понад $300 млн.

З минулого тижня почали діяти нові, підвищені тарифи на імпорт американського продовольства в Індію внаслідок затяжної торгової війни між двома країнами. Під підвищення потрапило 28 категорій продуктів, зокрема свіжі яблука та горіхи. Водночас мита на деякі товари зросли до 120% і стали практично забороненими.

Індія де-факто заборонила поставки яблук і горіхів з США, що дає прекрасну можливість Україні зміцнитися на цьому ринку. Вже цього сезону Україна розблокувала питання доступу до ринку яблука Індії і навіть зробила перші успішні відвантаження», — розповів керівник проекту по просуванню експорту українського продовольства і економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

За його словами, Індія входить до чотирьох найважливіших ринків збуту яблука в світі, поступаючись лише Росії, Німеччині та Великій Британії за обсягом імпорту яблука.

Якби не торгові війни, то Індія вже б обійшла за цим показником Велику Британію. Проте, суто теоретично, ця країна змогла б імпортувати все яблуко, яке Україна зможе запропонувати в найближчі роки», — зазначив експерт ФАО.