друкувати


Для українських виробників сорго, ріпаку та пшениці відкривається ринок Китаю

20 червня 2019, 08:30

18 червня 2019 року голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа обговорив з представниками китайського та українського бізнесу проблемні питання, які виникають під час експорту українського ячменю до Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, Китай готовий відкрити ринок для українських бобових.

Представники Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з особливостями роботи Держпродспоживслужби у сфері карантину рослин та фітосанітарними процедурами, які проводяться на території України відповідно до міжнародного договору України — Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю. Зокрема обговорили процедуру офіційного встановлення та підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від карликової сажки, як цього вимагає стаття 3 Протоколу.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа повідомив про наміри лібералізації Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю в частині заміни процедури встановлення вільних ділянок на обстеження стосовно виявлення карликової сажки в період вегетації.

Крім того, Володимир Лапа поінформував присутніх про розпочату роботу щодо відкриття експорту до Китаю сорго, ріпаку та пшениці", — йдеться в повідомленні.