друкувати


Сільськогосподарське підприємство оформило першу в Україні міжнародну фінансову розписку

17 червня 2019, 08:30

Сільськогосподарське підприємство «Салікс» (Львівська область) першим в Україні підписало міжнародну фінансову аграрну розписку. Господарство залучило фінансування у розмірі 1,2 млн грн від кредитора-нерезидента – естонської компанії «Евервелле». Про це повідомили в проекті IFC «Аграрні розписки в Украіні», передає agrotimes.net.

Нагадаємо, з початку року обсяг аграрних розписок склав 6,5 млрд грн.

«Салікс» обробляє близько 300 га землі, вирощує зернові й олійні культури. «Евервелле» працює в Україні у сфері зернового трейдингу понад 10 років. За словами заступника директора «Салікса» Богдана Цапа, з естонською компанією вони успішно співпрацюють вже більше трьох років. 

Міжнародну розписку видали як супровід до форвардного контракту та додаткове забезпечення на суму отриманої передоплати: за форвардом до кінця серпня «Салікс» зобов’язаний поставити 240 т ріпаку. В заставу за розпискою передали 100 т і її дія завершується наступного року. 

«Салікс» отримав від кредитора фінансування за ставкою 12% річних із розрахунком у валюті.

Своєю чергою представник «Евервелле» в Україні Віталій Нестерук звернув увагу на можливість моніторингу врожаю, що дозволяє кредиторам бути впевненішими в належній якості продукції, що поставлятиметься.

Зазначається, що у 2018 році «Салікс» вже скористався аграрною розпискою.