друкувати


У законодавстві є серйозні обмеження, які не дозволяють НААН вибудовувати довгострокові орендні відносини — Мірошниченко

26 травня 2016, 17:15

Існує низка факторів, чому НААН складно бути ефективною, зокрема у законодавстві є серйозні обмеження, які не дозволяють вибудовувати довгострокові відносини учасників оренди земель. Про це AgroPolit.com повідомив народний депутат Іван Мірошниченко. 

Він повідомив, що за чинним законодавством НААН має право підписувати угоду на спільну діяльність на один рік. "Це явно не найкращий інструмент – подвійна бухгалтерія й обліки. Або працюють за договорами – за ставкою матеріально-технічного обладнання. Тобто працювати в таких умовах – це не довгострокова перспектива і стратегія", — сказав Мірошниченко.

Нардеп наголосив, що про капітальні інвестиції не може бути й мови. Навіть за наявності хорошого менеджменту, без законодавчих змін нічого не буде.

"Що потрібно робити? Перші базові кроки: провести аудит договорів. Я впевнений, що робота з різними третіми сторонами створила значну заборгованість кожного підприємства. Другий крок – необхідно НААН розбити за кластерами та напрямками подальшого стратегічного розвитку і структурування. Все, що не потрібне й неефективне, потрібно віддати, за тим же принципом, що і ДП", — озвучив варіанти вирішення проблеми народний обранець.