друкувати


Разумков заявив про намір за рік скасувати мораторій на землю

13 червня 2019, 10:18

Голова партії президента України Володимира Зеленського «Слуга народу» Дмитро Разумков розповів про позицію партії за рік скасувати мораторій на продаж землі. Про це повідомляє strana.ua.

Нагадаємо, що за словами Разумкова, мораторій — це утиск прав власників, які не можуть повноцінно розпоряджатися своєю власністю.

На питання про те, якою є позиція партії «Слуга народу» зі зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення і чи буде фракція голосувати за скасування цього мораторію, Разумков відповів:

«Ринок землі потрібно буде відкривати. Мораторій накладається з року в рік, тому що це вигідно. Потрібно, щоб власники землі могли нею користуватися. З'явиться законодавча база. Хлопці зараз працюють над цим. З одного боку, необхідно захистити національні інтереси, а з іншого – власника».

За його словами, це може статися через рік.

 У нас зараз не найкраща соціально-економічна ситуація, але ринок точно потрібно відкривати, продумавши при цьому всі реальні механізми. Є ще інший бік медалі — у нас не проведено нормальний аудит цих земель. Ми досі не розуміємо, в чиїх руках і скільки землі. Це стосується й державних земель", – заявив він.