друкувати


Молдова має претензії до маркування української молочної продукції

11 червня 2019, 11:30

Національне агентство з питань безпеки харчових продуктів Республіки Молдова поінформувало Держпродспоживслужбу щодо недотримання вимог маркування на українській молочній продукції законодавству Республіки Молдова. Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Нагадаємо, що протягом січня-квітня 2019 року в Україні лідером зростання у виробництві молочної продукції стало сухе незбиране молоко, основним його покупцем – Китай.

Національне агентство висловило наступні зауваження до маркування молочних продуктів:

— наявність назви харчового продукту державною мовою;

— вказівка ​​імпортера харчового продукту на етикетці;

— дотримання розміру шрифту на етикетці;

— після переліку інгредієнтів вказувати інформацію про наявність чи відсутність речовин або продуктів, які викликають алергічні реакції чи непереносимість.

Також компетентний орган Молдови повідомляє про вступ в силу з 29 вересня 2019 р постанови Уряду Республіки Молдова «Про затвердження вимог до якості молока і молочної продукції», який регламентує вимоги до маркування харових продуктів, котрим повинні відповідати як вітчизняні, так і імпортні молочні продукти.

З 1 жовтня 2019 Національне агентство застосовуватиме обмежувальні заходи щодо імпорту молочної продукції з маркуванням, що не відповідає законодавчим вимогам і нормам Республіки Молдова.