друкувати


Через потрапляння в річку Рось 1 т хімікатів на Київщині обіцяють вимкнути воду

10 червня 2019, 14:00

Через потрапляння 9 червня до річки Рось хімікатів, які були викрадені із сільсгоспідприємства на Вінничині, сьогодні, о 23 годині, у Білій Церкві Київській області обіцяють вимкнути воду. Про це повідомила прес-служба Білоцерківської районної державної адміністрації.

Нагадаємо, що Міністерство екології та природних ресурсів України звернулося до Європейського Союзу за рекомендаціями та консультаціями, які стосуються використання деяких видів пестицидів, на забороні яких наполягають бджолярі та громадські організації.

«У селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області сталася аварія. Під час транспортування 1 тони інсектициду «Нурал B» автомобіль перевернувся в притоку річки Рось. На території Погребищенського району загинула риба та інші мешканці водойм! Через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини», – повідомили в місцевій адміністрації.

У відомстві розповіли, що спеціальні служби роблять заміри води та локалізують можливу зону ураження. Про глибину забруднення і зону ураження річки обіцяють повідомити додатково.

Поліція Вінницької області відкрила кримінальні провадження через забруднення річки Рось хімікатами, які були викрадені із сільсгоспідприємства на Вінничині.

Хімікати потрапили до річки після ДТП, яке трапилося 9 червня в селі Збаржівка у Вінницькій області.

На заокругленій ділянці дороги автомобіль «Мерседес Спринтер» з’їхав з проїзної частини у водойму та перекинувся. Сталося загоряння автомобіля, яке було в подальшому локалізоване рятувальниками. Автомобіль, який був без номерних знаків, підняли на поверхню. Також були підняті каністри з хімічними речовинами, – заявили в поліції.

Провадження відкриті за статтями 242 (порушення правил охорони вод) та 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.