друкувати


В Україні можуть змінитися умови надання держпідтримки власникам ВРХ

7 червня 2019, 10:30

У Раді зареєстрували законопроект №10371 Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства» (щодо підтримки власників великої рогатої худоби). Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, за три перших місяці 2019 року агросектор не отримав жодної копійки коштів держпідтримки. Детальний аналіз виконання Мінагрополітики та урядом держпрограм підтримки сектору, читайте у новому випуску спецпроекту #GoЗаАгроДотаціями.

Згідно із пояснювальною запискою, метою прийняття цього законопроекту є збереження галузі молочного та м’ясного тваринництва України.

Законопроектом пропонується внести до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» наступні доповнення:

Розмір дотації не може бути меншим за еквівалент 300 Євро в національній валюті України з розрахунку на одну голову об’єкта дотації.

Дотація виплачується юридичним особам – суб’єктам господарювання та фізичним особам, які є власниками корів щороку не пізніше 1 липня за наявності підтверджуючих документів, — йдеться у законопроекті.

Дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

Наразі цей законопроект опрацьовується в комітеті.