друкувати


В Україні впроваджується єдиний державний реєстр ветеринарних документів

6 червня 2019, 08:30

Впровадження програмного продукту Єдиний державний реєстр ветеринарних документів дасть змогу зменшити кількість помилок під час оформлення документів та знизити рівень підробок. Про це йшлося під час круглого столу АГРО 4:0 "Стан і перспективи тваринництва", який відбувся в межах XXXI Міжнародної агропромислової виставки "Агро-2019", повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, поголів'я свиней в Україні за 4 роки зменшилося на 2 млн.

«Увага учасників круглого столу була акцентована на програмному продукті “Єдиний державний реєстр ветеринарних документів”, який зараз впроваджується в Україні з метою забезпечення належного державного контролю за наданням адміністративних послуг, зменшення помилок при оформленні ветеринарних документів, зниження рівня їхньої підробки та фальсифікації, а також перевірки достовірності даних, які є підставами для видачі таких документів», — ідеться у повідомленні.

Зазначається, що основну увагу учасники круглого столу приділили актуальним питанням розвитку свинарства в Україні. Було проаналізовано епізоотичну ситуацію в країні щодо африканської чуми свиней (АЧС) та окреслено спільні дії на шляху скорочення динаміки поширення цього захворювання.