друкувати


В Україні прогнозують різке подорожчання соняшникової олії

5 червня 2019, 16:00

Вартість соняшникової олії в Україні в найближчий час, можливо, зростатиме на тлі коливання української валюти та через скорочення запасів олійної сировини. Про це повідомила прес-служба Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу товарних ринків (Держзовнішінформ).

Нагадаємо, виробництво соняшникової олії досягло рекордних 3,5 млн т.

«Як повідомляють оператори, у короткостроковій перспективі можливе підвищення вартості соняшнику на тлі чергового коливання української валюти та скорочення запасів олійної сировини», — йдеться у повідомленні.

Тобто, зазначають експерти, ціни на ринку соняшникової олії зростатимуть через скорочення запасів соняшнику.

Крім того, за даними центру, трейдери зараз активно покривають контракти на поставку товару в червні-липні. До того ж, за даними Державної служби статистики, у січні-квітні 2019 року в Україні було вироблено 1,992 млн т нерафінованої соняшникової олії, що на 12,3% перевищує показник аналогічного періоду роком раніше.

Також, у Держзовнішінформі повідомили, що ціни на соняшниковий шрот також впевнено зросли. 

Зазначається пожвавлення активності на ринку: враховуючи ситуацію між США й Китаєм, а також затримку посівної в США, може виникнути дефіцит сировини для виробництва кормів", — сказано в повідомленні прес-служби.