друкувати


У Раді прийняли важливий законопроект про сільськогосподарську кооперацію

4 червня 2019, 11:35

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №6527 «Про сільськогосподарську кооперацію» з усіма правками. Про це повідомляє власний кориспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, розгляд законопроекту №6527 відкладали 4 рази.

За законопроект проголосували 233 народних депутати.

Ініціаторам законопроекту є Сергій Лабазюк, Олександр БакуменкоОлег Кулініч, Іван Мірошніченко, Микола Кучер, Леонід Козаченко та ін.

Згідно із пояснювальною запискою, проект Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» розроблено з метою системного та комплексного регулювання усіх правовідносин щодо утворення, діяльності та припинення сільськогосподарських кооперативів з урахуванням міжнародних стандартів і кращих світових практик. 

Законопроектом пропонується нова редакція Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію», якою врегульовано усі ключові питань створення та діяльності  сільськогогосподарських кооперативів в Україні в єдиному законодавчому акті.  Такий підхід дозволяє створити комплексну та зручну у користуванні законодавчу основу для сільськогосподарської кооперації, а також усунути наявні сьогодні колізії між різними законодавчими актами з цього питання", — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Ним пропонується низка змін: