друкувати


Підписано меморандум про завершення будівництва зернового терміналу в Одеському порту

2 червня 2019, 07:31

«Бруклін Київ» та «Луї Дрейфус» підписали меморандум про закінчення будівництва зернового терміналу, яке розпочалося ще в 2008 році. Про це заявив директор ЄІБ в Україні Жан -Ерік де Загон на щорічному портовому форумі Ukrainian Ports Forum 2019, повідомляє кореспондент АgroРolit.com.

Нагадаємо, що 30–31 травня в Одесі відбувся Ukrainian Ports Forum 2019 – головна подія портової галузі України. Головною темою Ukrainian Ports Forum 2019 стали реформа галузі та спільні з ЄС проекти України з розвитку портової та логістичної інфраструктури.

Як повідомив начальник ОФ ДП АМПУ Ігор Ткачук на щорічному портовому форумі Ukrainian Ports Forum 2019, одеська філія Адміністрації морських портів України, представники компаній «Бруклін Київ» та «Луї Дрейфус» вчора, 30 травня, підписали меморандум про закінчення будівництва зернового терміналу, яке розпочалося ще у 2008 році.

Ми підписали меморандум про першу частину закінчення роботи, яку почали ще в 2008 році. 5 років деякі процеси були взагалі зупинено. Тепер всі роботи відновляться, крім того ми плануємо в цьому році їх закінчити, – зазначив Ткачук.

За його словами, в рамках меморандуму планується реалізувати проект щодо днопоглиблення, що значно збільшить вантажопідйомність.

Зазначається, що документом передбачається впровадження екологічного обладнання.

Найголовніше в цьому – це екологічне обладнання, екологічна техніка, яка має бути в Одеському порту, всі процеси мають бути екологічно чисті, оскільки порт знаходиться в центрі міста, — додав Ткачук.

Сума інвестицій компанії «Бруклін Київ» спільно з «Луї Дрейфусом» становить $103 млн.