друкувати


Аграріям хочуть створити платіжну агенцію для прозорого розподілу дотацій, – Мінагрополітики

1 червня 2019, 07:30

У перспективі Мінагрополітики хоче стоворити платіжну агенцію, що дозволить створити прозору систему розподілу державних коштів. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета на комітетських слуханнях на тему: «Малі форми господарювання як основа сталого сільського розвитку в контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що селянам масово відмовляють в отриманні дотацій на вирощування молодняку ВРХ.

«Наразі ми активно співпрацюємо з європейськими експертами щодо підтримки малих і середніх фермерських господарств. Одне із наших спільних напрацювань — це створення Державного аграрного реєстру України, а у перспективі – Платіжної агенції, що дозволить створити прозору систему розподілу державних коштів. Тобто державна підтримка стане ще доступнішою для малих сільгоспвиробників», – відзначив Віктор Шеремета.

Заступник міністра додав, що актуальним питанням є виведення фермерських господарств в окрему групу оподаткування, адже сьогодні як малі, так і великі форми господарювання перебувають у «4-й пільговій групі оподаткування».

Крім того, Віктор Шеремета наголосив на важливості прийняття законопроекту №8236 про передачу фермерських земель постійного користування у власність фермерам, який сприятиме подальшому розвитку сільського господарства в Україні.