друкувати


АПК працює тільки на половину потужності – міністр

31 січня 2016, 11:31

Сільськогосподарський сектор України працює лише на половину своїх потужностей. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства (Мінагрополітики) Олексій Павленко.  

«Незважаючи на сприятливі природно-кліматичні умови і родючі грунти, сільськогосподарський сектор України працює лише на 50% потужності через використання застарілих методів господарювання і поганої якості агротехніки та обладнання», - цитує його прес-служба  Мінагрополітики.

На думку Павленка, на даному етапі необхідні інвестиції для підвищення рівня конкуренції у всіх галузях сільського господарства країни.  

«Для реалізації свого сільськогосподарського потенціалу України потребує інвестицій в інфраструктуру, технології та обладнання. Крім того, нам вкрай важлива підтримка малого та середнього фермерства та інвестиції у виробництво товарів з доданою вартістю», - заявив глава Мінагрополітики.  На його думку, одним з ключових напрямів для української аграрної галузі в 2016 році має стати виробництво біоетанолу, що, за його словами, дозволить забезпечити енергетичну незалежність країни. 

 AgroPolit.com