друкувати


Завершення посівної кампанії: зернові культури посіяно на площі 14,8 млн га

31 травня 2019, 09:28

В Україні завершується весняна посівна кампанія: зернові культури посіяні на площі 14,8 млн га. Також незабаром аграрії південних областей розпочнуть збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, що аграрії розповіли про втрати внаслідок сильних опадів у травні.

«Сьогодні вже на всій території країни відмічається колосіння ранніх ярих зернових культур, зокрема ячменю, пшениці та жита. У другій половині червня аграрії вже розпочнуть збирати перші врожаї. Період перезимівлі був сприятливим для повного збереження посівів озимих культур. А весняні погодні умови маємо кращі у порівнянні з минулим роком, а саме – раннє відновлення вегетації, помірні температурні режими, близьке до норми вологозабезпечення. Тому в даний час немає жодних підстав вважати, що урожай ранніх зернових культур 2019 року буде нижчим за торішній», – прокоментував заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій.

Заступник міністра наголосив, що ризики втрати частини вирощеного урожаю та погіршення якісних показників зерна присутні протягом всього вегетаційного періоду, тому попередній прогноз валового збору всіх зернових та зернобобових культур в Україні буде складено наприкінці червня або на початку липня поточного року.