друкувати


На Житомирщині розпочалося будівництво нової птахофабрики

30 травня 2019, 14:00

У Житомирській області незабаром розпочнеться будівництво нової птахофабрики. Про це повідомляє видання Latifundist.com.

Нагадаємо, що для українського м’яса птиці може відкритися ринок Канади.

Створити підприємство планує бізнесмен Юрій Мартиненко. Потужність птахофабрики становитиме 900 тис. голів на рік, також на території підприємства функціонуватиме комбікормовий завод.

«Об’єктом планованої діяльності є нове будівництво птахофабрики на території Вільської сільської ради Черняхівського району Житомирської області, на північ від с. Іванків поза межами населених пунктів. Територія птахофабрики розділена на виробничі зони і територію загального користування… У виробничій зоні будуть 6 пташників, в яких курчата-бройлери вирощуються 42 дні на підстилці, одноразове утримання – до 30 тис. голів у кожному пташнику, цикл вирощування – 42 доби, оборотність пташників – 5 на рік. У зоні зберігання та переробки відходів підстилку з послідом переробляють на біодобрива, а також є локальні очисні споруди для очистки господарсько-побутових стічних вод зони. На території адміністративно-господарської зони розташована котельня, яка працюватиме на твердому паливі (дрова, відходи деревообробки)», – йдеться у повідомленні Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля.