друкувати


З 1 червня в Чорному морі заборонено вилов креветок і мідій, – Держрибагентство

30 травня 2019, 09:27

З 1 червня розпочинається заборона на спеціалізований промисел креветки. Враховуючи рекомендації ДП «ОдЦ ПівденНІРО», заборона триватиме в період з 1 червня до 31 липня у Чорному морі із затоками, лиманами та пов’язаними з морем озерами з використанням волокуш і ручних сачків. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

Нагадаємо, що торік в умовах аквакультури вирощено понад 20 тис. т товарної риби.

Також протягом цього часу в акваторії Чорного моря, від с. Коблеве до межі АР Крим (по Перекопській затоці) заборонено здійснювати вилов креветки за допомогою ятерів.

Крім того, вищезазначеним наказом встановлено терміни заборони на любительський і спортивний вилов водних біоресурсів. Так, у період з 1 червня по 31 серпня забороняється ловити креветок, а з 1 червня по 30 серпня – мідій.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснюватиметься відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленої креветки становить 1,19 грн, мідії – 1,7 грн.

Чорноморський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись встановлених заборон. У разі виявлення порушень – особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.

Про всі факти порушень – прохання терміново повідомляти за номерами телефонів «гарячої лінії» відомства: (068) 163-26-73 та (098) 586-64-37 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Довідкова інформація:

У межах зони контролю Чорноморського басейнового управління нерестова заборона встановлюється не по водоймах, а по окремих видах риб. Так, в період з 1 травня по 15 червня триває заборона на вилов бичків у північно-західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах.