друкувати


ЄБРР може виділити 20% інвестицій в проекти агросектору

30 травня 2019, 07:30

«Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР)» може інвестувати в економіку країни близько €1 млрд щорічно. Близько 20% від цього обсягу може припадати на проекти в агросекторі. Про це повідомила провідний банкір департаменту агробізнесу «Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР)» Анна Лебединець в матеріалі Latifundist.com.

Нагадаємо, фінансисти розповіли про свої очікування від відкриття ринку землі в Україні.

«Ми очікуємо, що обсяг інвестицій в 2019 р більше, ніж в минулому. Тому, якщо деякі інші банки або інвестори можуть з побоюванням ставитися до мінливої політичної ситуації, ЄБРР продовжує працювати в рамках своєї стратегії. Ми можемо інвестувати в економіку країни близько € 1 млрд щорічно. Близько 20% від цього обсягу може припадати на проекти в сільгоспсекторі», — зазначила Ганна Лебединець.

За її словами, ЄБРР розширив фокус роботи з агрокомпаніями, посиливши базу для фінансування дрібних агропідприємств.

Кілька років тому за підтримки ЄС в рамках програми EU4Business у нас був створений спеціальний департамент, який займається консультаційною допомогою та кредитуванням малого та середнього бізнесу. Наша команда і ресурсна база посилилася для роботи з компаніями меншого розміру, адже зазвичай ми фінансували більші компанії. Але це не означає, що у нас змістився фокус — ми просто його розширили », — пояснила провідний банкір департаменту агробізнесу ЄБРР.

Як стверджує Ганна Лебединець, ЄБРР продовжує залишатися одним з провідних інвесторів в Україну.