друкувати


Вартість землі на Львівщині під час аукціону зросла у 14 разів — прес-служба

25 травня 2016, 08:10

Відбулися земельні торги, організовані за участю Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Про це повідомляє «Терен».

Продано право оренди чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 53,3 га. Стартовий розмір річної орендної плати становив 53,5 тис. грн. У результаті торгів ціна оренди зросла втричі — до 177,3 тис. грн, повідомляє Урядовий портал.

«Від початку року це вже 11 земельний аукціон, організований землевпорядниками Львівщини. За результатами торгів спостерігається збільшення охочих інвестувати у землю, що створює конкуренцію та підвищує вартість», — зазначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) на Львівщині відбудуться 26 травня.