друкувати


Голова партії «Слуга народу»: ринок землі слід відкрити

27 травня 2019, 12:00

Вільному ринку землі – бути. Про це заявив під час презентації політ-сили «Слуга народу» Дмитро Разумков, відповідаючи на питання AgroPolit.com.

Нагадаємо, що представники Світового банку сподівються, що новий президент і новий уряд України візьмуть на себе зобов'язання зняти мораторій на продаж земель сільгосппризначення. 

«Ринок землі потрібно відкривати. Слід розробити законодавчу базу, аби не було утискування прав власників землі, та не стримувати інвесторів в Україну», – заявив він.

За словами Дмитра Разумкова, фінальне рішення про земельний мораторій буде прийнято під час найближчого з'їзду партії, але вже зараз можна сказати, що мораторій — це утиск прав власників, які не можуть повноцінно розпоряджатися своєю власністю, але перед відкриттям земельного ринку потрібно ретельно підготувати законодавчу базу.

На мою думку, протягом багатьох попередніх років не було зроблено необхідних кроків, щоби відкрити земельний ринок. Варто пам'ятати, що відкриття земельного ринку потребує чіткої законодавчої бази, щоб задовольнити усіх: починаючи з власників землі й закінчуючи державою і представниками іноземного бізнесу, які готові інвестувати в Україну. Також потрібно ретельно продумати кроки, які забезпечать ефективний захист інтересів країни», — заявив Разумков.