друкувати


У ДФС розповіли, яку сільськогосподарську продукцію звільнено від оподаткування

26 травня 2019, 07:30

Державна фіскальна служба назвала сільськогосподарську продукцію, яку звільнено від оподаткування. Про це фіскали зазначили на офіційному сайті.

Нагадаємо, аграріїв попередили про величезні штрафи за пальне без ліцензії.

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до норм пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України не оподатковуються доходи, отримані громадянами від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена самостійно на земельних ділянках, наданих їм у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення:

Слід звернути увагу, що при продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подавати податковому агенту копію Довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок за формою №3ДФ. Така довідка безоплатно видається громадянам сільською, селищною або міською радою за місцем їх проживання в термін протягом п'яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви.

Зауважимо, довідка видається строком на п'ять років.

Отже, якщо продавець сільгосппродукції надав підприємству, яке є податковим агентом, копію довідки і її дані свідчать про наявність у такої фізичної особи права на застосування пільги, встановленої пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ, то підприємство-покупець не утримує податок з доходів, що виплачуються за сільськогосподарську продукцію", — йдеться в повідомленні.