друкувати


ЄБРР не відмовлявся від кредитування МХП — заява

23 травня 2019, 15:00

Акціонери Європейського банку реконструкції і розвитку не розглядали проект з агрохолдингом «Миронівський Хлібопродукт» (МХП) щодо видачі кредиту. Дату зустрічі перенесли. Про це повідомила прес-служба ЄБРР, повідомляє Latifundist.com.

Нагадаємо, оприлюднили рейтинг ТОП-7 експортерів м'яса птиці за 2018 рік.Також підприємства холдингу МХП у ТОП-200 найбільших платників податків України.

«Публікація Kurier не відповідає дійсності. Акціонери ЄБРР навіть не розглядали проект з МХП. Дата розгляду перенесена на більш пізній термін», — прокоментували в прес-службі ЄБРР.

Як повідомляє «Економічна правда» з посиланням на прес-службу МХП, зустріч ЄБРР і компанії була перенесена з технічних причин.

Це досить стандартна процедура. Нова дата зборів буде призначена найближчим часом. Немає жодного прямого взаємозв'язку між перенесенням зустрічі Ради директорів ЄБРР і торговими відносинами між ЄС і Україною», — розповіли в прес-службі.

У компанії заявили, що, можливо, цю ситуацію намагаються використовувати депутати в своїх комунікаціях напередодні виборів до Європарламенту.

У повідомленні вказується, що спочатку при подачі заявки на кредит від ЄБРР кошти планувалися на покупку птахофабрики Perutnina в Словенії.

Однак Рада директорів була призначена на травень. МХП в свою чергу придбав компанію і закрив операцію (здійснив оплату) ще в квітні 2019 року. Відповідно, на даний момент кредит ЄБРР буде спрямований на оптимізацію кредитного портфеля МХП і рефінансування», — відзначили в компанії.