друкувати


Китай готовий імпортувати товари made in Ukraine

23 травня 2019, 07:30

Китайські закупівельники готові співпрацювати та імпортувати товари made in Ukraine. Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства.

Нагадаємо, Україна планує експортувати ячмінь у Китай.

З 14 по 16 травня 2019 року українські виробники продовольства взяли участь у найбільшому заході Азії в харчовій промисловості — SIAL CHINA.

Зазначається, що Sial China — виставка №1 в КНР для професіоналів індустрії продуктів харчування, напоїв та спеціалізованого обладнання. Адже саме вона задає орієнтир для зарубіжних компаній, які планують виходити на азійський ринок.

Цього року міжнародний захід в м. Шанхай зібрав на своєму майданчику більше чотирьох тисяч компаній та близько 112 тисяч представників бізнесу зі всього світу.

Рада з питань експорту продовольства (UFEB) спільно з Торгово-промисловою палатою України організували національний стенд вітчизняних компаній.

Учасниками української бізнес-делегації на Sial China 2019 були:  Чумак, Агро Трейд Лубни, Кернел, Каісса Ойл, Хлібзавод №1 (ТМ Світ Арт), Агровіта та OILWAY-GROUP.

Вражаючих масштабів виставка, на яку ми привезли для презентації та промоції українські горіхи, насіння та квасолю. Але, найбільшою популярністю користувалися горіхи у азійських представників. Не оминали осторонь нашу експозицію і бізнес-відвідувачі з Туреччини та Єгипту. За три дні виставки отримали значну кількість контактів з якими ведемо переговори, а також передаємо зразки горіхів до Китаю»,— зазначають представники ТОВ Агро Трейд Лубни.

«Крім представлення продукції і напрацювання контактів, ми отримали корисні поради і консультації. З наших продуктів найбільшу зацікавленість мало цукрове печиво без глазурі. Як виявилось, печиво з глазур'ю надто солодке для азійського ринку та в додаток потребує певного температурного режиму і нюансів по транспортуванню. Крім китайських представників, наші солодощі мали значний інтерес у закупівельників з В’єтнаму та Малайзії. Вдячні за можливість взяти участь у виставці, адже напрацювали низку потенційних контактів і наразі активно ведемо переговори», — поділились своїми враженнями в «Світ Арт».

Загалом, серед вітчизняних товарів значний інтерес мали: соняшникова олія, яка вже займає лідируючою позицію у азійського імпортера (у 2018 році до Китаю було відвантажено на загальну суму 334 млн USD), кондитерські вироби, соуси, смузі, грецький горіх, насіння та інші.