друкувати


Мінагрополітики ігнорує проблеми сірого імпорту свинини, — АТУ

21 травня 2019, 16:30

Асоціація тваринників України отримала відповідь від Мінагрополітики щодо сірого імпорту свинини, в якому профільне міністерство, по суті, самоусунулося від проблеми сірого імпорту свинини. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

Нагадаємо, ще в грудні минулого року Голова Асоціації тваринників Ірина Паламар звернулася до Уряду та особисто Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із офіційним листом щодо врегулювання ситуації із сірим імпортом свинини.  Це було обумовлено ростом на внутрішньому ринку сірої свинини, яка незаконними схемами потрапляє з-за кордону, що викликало дуже серйозні загрози для українського виробника та  санітарно-епідеміологічного благополуччя в країні. 

На днях Асоціація тваринників України отримала відповідь від Мінагрополітики щодо сірого імпорту свинини, в якому профільне міністерство порадило звернутися до правоохоронних органів. Це лист Мінагрополітики від 12.03.2019 №37-15-15/6511 у відповідь  на звернення Асоціації тваринників від 19.12.2018 року №24653/0/2-18.

Жодних заходів по суті вирішення проблеми сірого імпорту свинини до України, яку підняла у своєму зверненні Асоціації тваринників, Мінагрополітики не вжило. Хоча у органу влади є, як мінімум, повноваження самостійно звернутися від свого імені до інших компетентних органів, як і до правоохоронних органів.

Уряд наклав резолюцію – розглянути Мінагрополітики звернення від Асоціації тваринників в межах компетенції,  іще 19 грудня 2018 року (резолюція КМУ №24653/0/2-18). На формальну відписку Мінагрополітики знадобилося 5 місяців.