друкувати


Україна та Польща можуть створити спільну логістичну компанію щодо реалізації агропродукції у ЄС

21 травня 2019, 10:30

16 травня заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета взяв участь у Х Міжнародному форумі «Дні українського бізнесу в Польщі», під час якого наголосив на важливості поглиблення українсько-польської кооперації в сфері АПК. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, оборот торгівлі агропродукцією між Україною та ЄС зріс на 20%.

«Серед пріоритетів Мінагрополітики – розвиток фермерства, сільськогосподарської кооперації та нарощення виробництва аграрної продукції з доданою вартістю. Потреби сільгоспвиробників в обладнанні та техніці для виробництва продукції з доданою вартістю не можуть повністю задовільнити українські виробники. Враховуючи, що таке обладнання виробляється у Польщі, Мінагрополітики зацікавлене у створенні спільних українсько-польських підприємств для збирання сільськогосподарської міні-техніки та обладнання», – зауважив Віктор Шеремета.

За його словами, сільгоспвиробники та кооперативи потребують обладнання з виробництва, збирання, зберігання, переробки, визначення якості, сортування та фасування для плодово-ягідного напряму діяльності та виробництва продукції бджільництва.

Крім того, міністерство зацікавлене у створенні спільної логістичної компанії для продажу сільськогосподарської продукції в країнах ЄС.

Також заступник міністра Віктор Шеремета відзначив збільшення товарообігу продукцією АПК між двома країнами. Так, за 3 місяці 2019 року товарообіг між Україною і Польщею зріс на 15% відповідно до минулого періоду, при цьому експорт перевищив імпорт на 13%.