друкувати


Загроз для реалізації віскі в Україні більше немає, – ЄБА

19 травня 2019, 08:28

16 травня 2019 року під час розгляду Проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України, у зв'язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги», було прибрано визначення віскі, яке не відповідало міжнародним вимогам і парламентарі проголосували за законопроект в такій редакції. Про цей заявили аналітики Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), повідомляє сайт ЄБА.

Нагадаємо, що в Україні триває пошук нових назв виноробної продукції із захищеними географічними позначеннями.

В повідомленні зазначається, що це означає, що загроза того, що віскі, міцність якого перевищуватиме встановлений законодавством України поріг – 45%, буде вважатися неякісною та небезпечною продукцією – усунута. 

«Бізнес на це неодноразово звертав увагу. Адже в Європі встановлена лише нижня межа міцності алкоголю, проте в Україні була ініціатива встановити ще й верхній поріг. Це б могло призвести до того, що з прилавків зникне левова частка віскі, труднощів у міжнародній торгівлі. Оскільки, напис на пляшці іноземного віскі, хоч і відповідав би міжнародним стандартам, не відповідав би законодавству України», – пояснила менеджер Комітету з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Європейсько Бізнес Асоціації, Крістіна Лініченко.

В ЄБА нагадали, що за запропонованим  визначенням, «віскі – алкогольний напій, міцністю від 35 до 45 % об’ємних одиниць з характерним ароматом, виготовлений за коньячною технологією з витриманого в обвуглених всередині дубових бочках (ємностях з обвугленою дубовою клепкою) зернового дистиляту».