друкувати


Для української продукції свинарства створять знак якості, – ФАО

18 травня 2019, 07:00

ФАО й Асоціація «Свинарі України» (АСУ) мають намір розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину від неякісної. Про це повідомляє сайт ФАО.

Нагадаємо, що виробники свинини можуть перевірити біобезпеку господарств онлайн. 

«Ми хочемо розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину на ринку і мати уявлення, з якої свинини – вітчизняної чи імпортної – виготовлені продукти харчування», – зазначив економіст інвестиційного департаменту ФАО, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько.

За словами президента АСУ Оксани Юрченко, співпраця з ФАО триває з 2015 року. ФАО у партнерстві з трьома аграрними університетами допомогло Держпродспоживслужбі з моніторингом африканської чуми свиней (АЧС).

Було зібрано 3 тис. зразків у 24 областях.  Крім того, закуплено обладнання й встановлено у лабораторіях Держпродспоживслужби. Розпочато роботу із впровадження системи компартменту.

Співпраця ФАО з Держпродспоживслужбою й АСУ дозволила знизити ризики занесення АЧС до такого рівня, що банки-партнери продовжують фінансувати свинарську галузь в Україні", – наголосив Дмитро Приходько.