друкувати


Експорт товарів з України у першому кварталі перевищив $12 млрд

16 травня 2019, 16:00

Ринок Європейського Союзу є для українських експортерів ринком номер один: його частка в загальному обсязі експорту склала 42,7%. Найбільшим попитом у товарному розрізі користуються продукція агросектору та металургії. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України. 

Нагадаємо, що у січні-березні 2019 року оборот торгівлі сільськогосподарськими товарами між Україною та Європейським Союзом збільшився на 20% і склав $2,6 млрд. 

Повідомляється, що при цьому зростання експорту зернових у першому кварталі склало 52%.
 
«Експорт товарів з України у першому кварталі поточного року зріс на 7,4%, порівняно з першим кварталом минулого року, і склав $12,3 млрд», –  ідеться в повідомленні.  

Експорт послуг так само зріс: на 12,3% – до $2,87 млрд. В сегменті послуг ринок ЄС теж посідає першу сходинку з часткою 33,6%. За видами послуг найбільш затребувані сфери – транспорт, телекомунікації, ділові послуги, у тому числі наукові, та переробка.

Тенденції розвитку експорту підкріплюють і показники загального зростання економіки. За оперативними оцінками Держстату, зростання реального ВВП України у першому кварталі становило 2,2%. Економіка України зростає 13 квартал поспіль.