друкувати


У «тіні» — від 10% до 25% зернового ринку України

15 травня 2019, 10:43

Залежно від регіону і культур, в тіні знаходиться від 10% до 25% зернового ринку України. Про це заявив директор «Агрейн Трейдинг» Андрій Бартків, пише Latifundist.com.

Нагадаємо, що Україна планує експортувати ячмінь у Китай.

«Проблема в тому, що будь-який фермер, легальний або нелегальний, може продати зерно за готівку. Адже пайовики отримують зерно, об'єднуються і продають його — один, два, три автомобіля і т.д., тому тіньові ціни негативно впливають на великих гравців, на такі компанії, як наша», — сказав Андрій Бартків.

Як повідомляє директор «Агрейн Трейдинг», щоб відсікти у зернотрейдінгу фірми-одноденки, їх експерти вивчають реєстраційні документи компаній, аналізують, чи можна з ними працювати.

«Так, продавати транснаціональним компаніям безпосередньо урожай не завжди економічно вигідно. Насправді, можна більше заробити при продажу товару дрібним компаніям. Але наша стратегія — в стабільній роботі з надійними гравцями», — додав він.

За словами Андрія Бартківа, за 10 років на ринку був тільки один момент, коли компанія не змогла виконати контрактні умови. Але тоді домовилися зі сторонами контракту продовжити його на наступний рік.

Нагадаємо, станом на 10 травня Україна експортувала 43,5 млн т зернових культур з початку 2018/19 МР.