друкувати


Дощі можуть привести до неврожаю цукрових буряків в Україні

14 травня 2019, 09:00

Посіви цукрового буряка у 2019 році перебувають в зоні сильно зволоженого ґрунту, що призвело до їх часткового вимивання та неврожаю. Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) «Укрцукор».

Нагадаємо, що через 8-10 років Україна може перейти від вирощування цукрових буряків до цукрового сорго.

Повідомляється, що неврожай цукрових буряків в Україні через сильні весняні дощі може призвести до скорочення виробництва цукру в Україні поточного року до 1,1 млн т і до дефіциту на ринку. Сильне зволоженого ґрунту призвело до їх часткового вимивання і зараження рослин хворобами, які впливають на зростання, розвиток і цукристість буряків.

«Враховуючи всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність цукрових буряків буде нижчий очікуваного рівня, що у свою чергу вплине на виробництво цукру», – відзначили в асоціації.

Раніше експерти НАЦУ «Укрцукор» прогнозували зменшення виробництва цукру в Україні на чверть, до 1,3 млн т, через зменшення посівних площ і кількості працюючих заводів.

За даними НАЦУ «Укрцукор», посівні площі під цукровим буряком у 2019 році можуть скоротитися на чверть – до 205 тисяч га. Цього року українські аграрії почали сівбу цукрових буряків 28 березня.