друкувати


На балансі Міноборони – 270 тис. га надлишкових земель, – експерт

13 травня 2019, 07:30

Сьогодні на балансі Міністерства оборони України знаходиться в цілому 530 тис. га земель, з яких близько 270 тис. га є надлишковими. Про це заявив в інтерв'ю «Громадському» радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

Нагадаємо, що прокуратура Харківської області повернула у державну власність 415 га сільськогосподарських земель вартістю близько 46,5 млн грн, які відсудила у власника.

«Я ніколи ні на одному ефірі не говорив про продаж надлишкового військового майна. Я говорив, що на сьогоднішній день на балансі Міністерства оборони дуже багато надлишкових земель. Всього 530 тисяч гектарів. 270 десь надлишкових. Вони все включено в перелік надлишкового військового майна . Я проти того, щоб Міністерство оборони мало хоч якесь відношення до реалізації цього майна. Ці всі землі беремо, передаємо Фонду державного майна, проводимо переоблік. Я вам гарантую, там половини земель вже немає», – стверджує Апаршин.

Він також виступає за проведення переобліку «надлишкового майна».

Все це майно необхідно взяти, передати державним установам, які уповноважені на управління держмайном. Це ж не означає його комусь там передати. Провести переоблік, переоцінку на зазначену суму. А якщо вдасться, провести переоцінку НЕ залишкової вартості, а комерційної вартості, під гарантії Уряду отримати кредит, на цей кредит 50 відсотків направити на озброєння, а 50 – на квартири для військовослужбовців, – заявив Апаршин.

І додав:

Ніякої реалізації цього майна не буде, це неправильно. Але озброєння і військова техніка, які на сьогоднішній день є на обліку Міністерства оборони і є надлишковими, постанова Кабміну чітко передбачає механізм їх реалізації.