друкувати


2,1 млрд грн субвенції розподілять між 806 об’єднаними територіальними громадами

9 травня 2019, 07:00

24 квітня 2019 року уряд надав бюджетну субвенцію на розвиток об’єднаних територіальних громад в обсязі 2,1 млрд грн. Субвенцію розподілено між 806 об’єднаними територіальними громадами, які цього року перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Про це повідомив експерт з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою» Олександр Гнітецький, йдеться на AgroPolit.com.

Нагадаємо, оприлюднили механізм отримання бюджетних субвенцій об'єднаним громадам.

Зазначається, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у своєму листі від 18 лютого 2019 року №7/19.1/2595-19 радить ОТГ першочергово спрямувати кошти субвенції на розроблення містобудівної документації (у разі її відсутності).

Експерт зазначає, щоб знайти правильне рішення щодо використання субвенції, необхідно розпочати з мети цієї допомоги. Субвенція надається для стимулювання розвитку громад, формуванню їхньої інфраструктури.

Раніше за рахунок субвенції найчастіше розвивали освіту, медицину, купували техніку для комунальних підприємств та ремонтували чи будували дороги.

Більше читайте у блозі за посиланням.