друкувати


У Мін’юсті назвали 3 області, які найчастіше страждають від рейдерів

8 травня 2019, 13:50

Заступник міністра юстиції Ірина Садовська назвала три найпривабливіші області України для рейдерів. Найчастіше випадки рейдерства фіксують у Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях. Про це посадовець повідомила в інтерв’ю НВ.

Нагадаємо, в Україні залишається невирішеною проблема аграрного рейдерства.

Вона додала, що в цих областях сільське господарство займає велику частку в економіці регіону й найпопулярніше зловживання тут — подвоєння договорів оренди.

«Це коли на одну ділянку є 2 договори оренди. Ми стикаємося з фейковий судовими рішеннями, незаконним скасуванням реєстрації. Я вже не кажу про блокування техніки для виходу на поля, зборі чужого врожаю, перекручування земельно-кадастрових відомостей», — розповіла Ірина Садовська.

У разі рейдерської атаки потерпілому необхідно звернутися зі скаргою в обласну адміністрацію, після чого збираються представники всіх органів. Як правило, це відбувається оперативно — від одного дня до тижня. У разі, якщо не вдалося розв’язати проблему на місці, потерпілий подає скаргу до Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України. Вона повинна бути розглянута протягом 30 днів. Цей період у разі необхідності може бути продовжений до 45 днів.