друкувати


Держгеокадастр передасть землі новоствореним об'єднаним громадам

8 травня 2019, 10:30

Держгеокадастр продовжує інвентаризацію земель в межах передачі об’єднаним тергромадам земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність. Про це повідомили в Державній службі України з питань геодезії.

Нагадаємо, за словами першого заступника керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних громад Івана Фурсенка, земельна децентралізація в Україні зупинилася.

«Територіальні органи Держгеокадастру проводять інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності, що передбачено відповідним наказом від 21 лютого 2019 року № 59. Після завершення інвентаризації, Департамент землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру оприлюднить план-графік передачі земель об’єднаним громадам. До нього ввійдуть об’єднані громади, створені в 2018 році. За даними «Децентралізації», таких громад налічується 141», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, протягом минулого року передано 1450,8 тис. га земель сільськогосподарського призначення 646 об’єднаним громадам.