друкувати


У держвласність повернули хлібокомбінат вартістю понад 268 млн грн

7 травня 2019, 14:30

Прокуратура Одеської області повернула до державної власності майновий комплекс комбінату хлібопродуктів в Одесі. Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Нагадаємо, на Харківщині прокуратура повернула у держвласність понад 400 га землі.

Так, за позовом прокуратури за державою в особі Кабінету міністрів України зареєстровано право власності на даний майновий комплекс.

«Встановлено, що приватним нотаріусом незаконно, перевищуючи повноваження, без рішення Кабінету міністрів України і при заборону приватизації зареєстровано за фірмою право приватної власності на майновий комплекс. В даний час за позовом прокуратури визнано право власності на майновий комплекс за державою, а також визнані незаконними і скасовані рішення про державну реєстрацію приватної власності на комбінат по публічному акціонерному товариству (продовольчо-зернова сфера)», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що площа комплексу хлібного виробництва, в тому числі 6-поверхової будівлі млина, 8-поверхового силосного комплексу, 7-поверхового складу безтарного зберігання борошна і т.п., всього становить майже 26 тис. м2.

В прокуратурі зауважили, що оціночна вартість майна становить понад 268 млн грн.