друкувати


На українській митниці незабаром запрацює Єдине вікно — Мінфін

22 травня 2016, 13:00

В Україні з 1 серпня на митниці запрацює електронна система обміну даними «Єдине вікно», яка спростить процедури та буде сприяти усуненню можливостей для корупції. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

«Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митного пунктам в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України», — пояснює Мінфін.

Згідно з повідомленням, система передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів контролю) за допомогою електронного обміну даними. Таким чином, замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставлятися електронні позначки в загальній базі даних.

«Створення «Єдиного вікна» дозволить значно спростити митні процедури і скоротить час на їх проведення, мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами, що дозволить значно знизити корупційні ризики і можливості для перевищення службових повноважень», — відзначають в міністерстві.