друкувати


Ринку землі в Україні не бути до 2020 року, — Трофімцева

5 травня 2019, 09:30

Законопроект про відкриття ринку землі знаходиться в «сирому» вигляді. За відсутності великих потрясінь внесення доопрацьованого законопроекту до Верховної Ради можна очікувати на початку 2020 р. Таку заяву зробила в. о. Міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева на зустрічі в Європейській Бізнес Асоціації з представника аграрного сектору, повідомляє інформаційний портал «ЛІГА: ЗАКОН». 

Нагадаємо, презентовано ключові пункти концепції закону про ринок земель. Більше про законопроект читайте у матеріалі - «Концепція вільного ринку сільськогосподарських земель: 4 варіанти законопроектів від аграрного комітету».

Вона зазначила, що наразі ще потрібно переглянути зміни складу робочої групи, тому конкретних термінів представлення документу до Верховної Ради немає.

Чиновниця повідомила, що проблемними залишаються ряд питаннь: фінансові заходи безпеки з метою недопущення спекуляцій із землею, можливість надання кредитів під земельні ділянки, обмеження у відношенні права володіння землею і т.д.