друкувати


П’ять компаній претендують на Одеський припортовий завод — Білоус

21 травня 2016, 17:05

В Одеського припортового заводу є п'ять потенційних покупців, і ще стільки ж інвесторів вирішують, чи вступати їм у ці торги. Про це повідомив глава Фонду держмайна Ігор Білоус.

"Якщо аукціон відбудеться, через сім днів переможець підписує договір купівлі-продажу і протягом місяця розраховується. За п'ять днів до аукціону треба внести 5% від покупної ціни на рахунок Нацбанку. У нас є спеціальна кімната даних для покупців, там є проект, уся необхідна інформація, інструкції", — розповів Білоус.

За його словами, деякі потенційні учасники вже надіслали листи, що братимуть участь у торгах і підписали договір про конфіденційність.

Він повідомив, що паралельно створену кваліфікаційну комісію, яка буде збирати документацію про потенційних покупців і вирішувати, допускати їх до торгів чи ні.

"До кваліфікаційної комісії входять представники Фонду держмайна. Також будемо залучати СБУ, Держфінмоніторинг, АМКУ. Будуть і спостерігачі від міжнародних організацій. Ми вже розмовляли з ЄБРР, МВФ і Світовим банком — вони, швидше за все, делегують представництво якійсь з міжнародних компаній", — розповів голова Фонду держмайна.

"На цей час усі зацікавлені особи знають цей завод дуже добре. Вони або торгували з ним, або обслуговували його. У будь-якому разі для них це знайомий об'єкт. Але я упевнений, що будуть і нові учасники. Наприклад, є арабська компанія, яка має свій газ, свої заводи і мільярди для інвестицій. Вони цікавляться ОПЗ", — сказав Білоус.