друкувати


Україна відроджує «Шовковий шлях» — шанс для АПК — прес-служба

30 січня 2016, 13:05

Україна разом з Китаєм реанімує ідею «Шовкового шляху». За даними прес-служби міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ (Мінрегіонбуд), про це йшлося на засіданні української частини комісії зі співробітництва між урядом України та КНР під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка. Нагадаємо, що новий «Шовковий шлях»  проляже з Європи через Україну в Азію.

"Це дуже важливий і взаємовигідний для нас і наших китайських партнерів проект. До часу проведення двосторонньої комісії у квітні ми повинні підготувати дорожню карту його реалізації та заручитися підтримкою китайських партнерів у втіленні проекту в життя", — сказав Зубко.

Учасники міжурядової наради обговорили низку спільних україно-китайських інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані у разі досягнення домовленостей про співпрацю.

У сфері сільського господарства проекти стосуються збільшення експорту українських продуктів харчування, а також можливість акредитації агентств китайської народної республіки з контролю за якістю продуктів.

Маючи на меті збільшення українського експорту, учасники наради погодили також можливість залучення інвестицій на розвиток річкового та залізничного транспорту, а також портової інфраструктури", — додали в Мінрегіоні.