друкувати


Тваринники та воїни АТО створили на Львівщині туристичний кластер

30 квітня 2019, 17:01

Тваринники та воїни АТО, які отримали земельні ділянки й започаткували невеликий аграрний бізнес у Пустомитівському районі Львівської області, вирішили об’єднатися в кластер, щоб окрім сільського господарства займатися ще й зеленим туризмом. Про це повідомляє meat-inform.com.

Нагадаємо, що на Одещині створюють агропромисловий кластер із розвитку бджільництва.

Повідомляється, що кошти на створення кластеру фермери отримали від внесків кооперативу, в який вони об’єднались, та від міжнародних донорів.

33 господарства пропонують звичайний туристичний чи веломаршрут, який проходить через овечу ферму; господарство, де утримують ВРХ; рибне господарство; ферму з вирощування равликів тощо.

Учасники туристичного кластеру під назвою «Горбогори» вирішили об’єднатися в агрокооператив. Вони платять у спільну казну по 5 тис. гривень на рік. З допомогою цих коштів створюють туристичну інфраструктуру, проводять навчання для фермерів. А початкову суму для реалізації ідеї учасників кластеру вдалося отримати від ЄС, через участь у проектах фінансування регіонального розвитку", – ідеться в повідомленні.

У «Горбогорах» туристам проводять екскурсії господарствами, майстеркласи з виготовлення сиру та інших смаколиків, пригощають продукцією фермерського виробництва. Кооператори планують відкрити торговий центр, організовувати спеціалізовані дегустаційні тури, прогулянки на конях, а також відкрити школи бджільництва та кемпінгу.