друкувати


Корейці хочуть інвестувати в сільське господарство на Запоріжжі

30 квітня 2019, 16:00

Корейці хочуть інвестувати в сільське господарство Запоріжчини. Про заявив голова Запорізької  облдержадміністрації Костянтин Бриль. Керівництво регіону висловило зацікавленість у розширенні співпраці, повідомляє 1news.zp.ua.

Нагадаємо, що компанія «Нібулон» розпочала будівництво нового перевантажувального термінала в селі Тернівка Запорізької області.

«Упевнений, що незалежно від персоналій робота повинна бути якісною, українська сторона зацікавлена ​​в подальшій співпраці. Запорізький регіон цікавить усе, що пов'язано з сільгоспвиробництвом. Адже наша область є не тільки промисловою, а й аграрною, і розвиток цього напряму дуже важливий для нас. Влада регіону приділяє чималу увагу і надає підтримку фермерам різних рівнів», – наголосив Костянтин Бриль.

Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Корея в Україні Янг Гу Лі зазначив, що за весь час співпраці представники делегації побачили перспективу й конкретні результати співпраці України та Кореї.

Зокрема, йдеться про «розумне» фермерство і діяльність корейської компанії LS Mtron у Запорізькій області. Ця компанія є ексклюзивним постачальником тракторної техніки за урядовою програмою розвитку сільського господарства в Південній Кореї. Продукція компанії представлена ​​на ринках країн США і Канади, а також в інших розвинених країнах Європи і Азії.

У лютому 2019 Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ), що входить в корпорацію «УкрАВТО», також почав випуск пробної партії тракторів LS Mtron для освоєння процесу виробництва і подальшого вивчення попиту.