друкувати


Мінекономрозвитку розробляє систему моніторингу виконання Експортної стратегії України

26 квітня 2019, 10:30

24-25 квітня під модеруванням експертів Міжнародного торговельного центру відбувся семінар з імплементації та моніторингу Експортної стратегії України (дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі) на 2017 — 2021 роки та Плану завдань і заходів з її реалізації. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, в уряді пропонують створити через Україну логістичний коридор Китай-Україна-ЄС.

Представники органів виконавчої влади та Державної установи Офіс з просування експорту України, які безпосередньо залучені до впровадження Експортної стратегії України, розглянули інструменти моніторингу в інших країнах світу та можливості їхнього використання у вже наявному механізмі моніторингу Експортної стратегії. Учасники семінару також визначили перешкоди, з якими стикаються виконавці Плану завдань і заходів Дорожньої карти, та шляхи їхнього усунення.

За підсумками другого дня семінару підготовлено практичні рекомендації щодо реалізації двох пунктів Плану завдань і заходів, які зараз виконуються. Це рекомендації щодо зміцнення інституційної основи для стимулювання інновацій, зокрема забезпечення умов для створення та розвитку центрів інноваційних технологій та секторальних кластерів у регіонах з метою підвищення конкурентоспроможності експортерів, та щодо поліпшення правових та економічних умов для здійснення  міжнародної торгівлі в Україні, зокрема розвитку інфраструктури електронної комерції шляхом гармонізації законодавства України з питань електронної комерції із законодавством Євросоюзу.

Також у рамках реалізації Експортної стратегії України розробляється онлайн-система моніторингу її виконання, яка буде доступна як бізнесу, так і держорганам. Презентація даного онлайн-інструменту запланована найближчим часом.