друкувати


Експерти розповіли про перші кроки Зеленського після інавгурації

25 квітня 2019, 13:00

Володимир Зеленський буде виконувати свої обіцянки. Перші кроки будуть прості — це закон про вибори без мажоритарки за відкритими списками, позбавлення правоохоронних органів можливості економічних секторів, зняття недоторканності з депутатів. Про це під час форуму «Очікування бізнесу після виборів», організованого Європейською бізнес асоціацією, повідомив український політик литовського походження Айварас Абромавичус, передає власний кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, у Зеленського розповіли про плани щодо системи оподаткування в Україні. Раніше AgroPolit.com запустив анонімне онлайн-опитування щодо очікувань агробізнесу від Володимира Зеленського. Долучитися до анкетування можна за посиланням.

Абромавичус заявив, що зараз парламент хоче обрізати повноваження президента, тобто розраховувати на співпрацю президента і парламенту не доводиться.

До інавгурації, головне завдання для Зеленського — це робота над формуванням команди. Я так думаю, що після інавгурації Зеленський зустрінеться з представниками бізнесу та оприлюднить свої 100 кроків», — зазначив політик.

Колишній міністр фінансів України Олександра Данилюк додав, що позиція Зеленського по зовнішньому курсу — продовжувати шлях на практичну реалізацію проєвропейського курсу, який обрали українці. 

«Зараз до нас з різних сторін приходять і намагаються домовитися — це шлях в нікуди. Ми розуміємо, що потрібно послаблювати тиск політики на бізнес. Зменшувати зв'язок політики і олігархів. Реформа судової системи — це фейковий реформа, яка дорого обійдеться нашій країні. І ці системні проблеми — це виклик», — додав він.