друкувати


Кримські винороби можуть зупинити виробництво через санкції

24 квітня 2019, 17:30

Винороби анексованого Росією Криму можуть зупинити виробництво на 6-9 місяців через брак пляшок, що виникла через американські санкції. Про такий ризик ідеться в листі голови асоціації виноградарів і виноробів Севастополь Олексія Липки до депутата Держдуми Дмитра Бєліка, пише РБК.

Нагадаємо, Гройсман доручив Мінагропроду підтримати українських виноробів.

Після закриття поставок скляної тари з України кримських виноробів забезпечували нею, в основному, Русджам і Кавминстекло, вказує Липко.

Однак, з огляду на потребу у скляній тарі південних регіонів Росії і високу чутливість даного виду продукції до витрат на логістику, ці два підприємства фактично є монополістами в регіоні, – пише Липко.

Проблеми з тарою почалися після того, як контроль над Кавминстекло перейшов до американських акціонерів і там змінили гендиректора.

Новий топ-менеджер Александрс Павловс повідомив, що, слідуючи економічним санкціям, введеним США проти Криму, він зупиняє будь-яку співпрацю зі споживачами пляшок, розташованими в Криму. При цьому він нібито просив приховати причину, адже в Росії це – політичні ризики.